Uredništvo    27. avgust 2017
1. SNL, 7. krog

Aluminij se je odlepil od dna

Aluminij je na ogrevanju pred večnim derbijem z 2:0 premagal kranjski Triglav, ki še naprej ostaja brez prvenstvene zmage. V Kidričevem sta obe ekipi zgrešili po eno enajstmetrovko.
SORODNE NOVICE
Kazen Olimpiji za skandiranje ...
22.11.2017 | Slovenski nogomet
Video: Trifković s prostega st...
20.11.2017 | Slovenski nogomet
Rudar se vrača na tretje mesto
20.11.2017 | Slovenski nogomet
Branko Ilić: Izgubili tekmo, n...
20.11.2017 | Slovenski nogomet
Danes na sporedu meglena tekma
20.11.2017 | Slovenski nogomet
Mura zavezala kravato Fužinarj...
19.11.2017 | Slovenski nogomet
Štadion: Športni park Aluminij, Gledalcev: 300, Sodnik: Rade Obrenović
Aluminij: Matija Kovačić, Sanin Muminović, Nemanja Jakšić, Žiga Škoflek (od 93. Damir Bartulović), Dejan Petrović (od 90. Luka Čagalj), Arafat Mensah Ibrahim (od 69. Alen Krajnc), Derrick Mensah, Vedran Mesec, Mario Jurčević, Marko Nunič, Matic Vrbanec.
Trener: Slobodan Grubor
Triglav: Elvis Džafič, Momir Bojić, Kristjan Arh Česen, David Zec, Marko Gajič (od 63. Jernej Gvardjančič), Dejan Robnik (od 84. Žiga Ovsenek), Igor Bukara (od 78. Dino Suljević), Vlado Šmit, Gašper Udovič, Matej Poplatnik, Tilen Mlakar.
Trener: Siniša Brkić
(foto: uradna spletna stran kluba)
Prva nedeljska tekma se je odvila v Kidričevem, kjer je Aluminij z 2:0 premagal kranjski Triglav in se tako veselil druge zmage v letošnji sezoni. Šumarji so se tako odlepili od začelja lestvice, katerega se ob Trlglavu oklepa še Ankaran, Gorenjci pa tudi v sedmem zaporednem poskusu niso uspeli zmagati in tako ob Ankaranu edini ostajajo brez prvenstvene zmage v letošnji sezoni.

Večji del prvega polčasa je minil v suhoparni igri, ko je malce presekal le poskus domačega napadalca Vedrana Meseca iz 20 metrov. Tik pred koncem polčasa sta sledili dve akciji, v katerih se je usoda povsem zarotila proti gostom. Najprej je igor Bukara s 30 metrov stresel prećko, le nekaj trenutkov kasneje pa je okvir vrat - tokrat vratnica - preprečil veselje mlademu Gašperju Udoviču.

Kmalu po začetku drugega polčasa je Elvis Džafić dobro posredoval po strelu Dejana Petroviča, zadetek pa padel v 76. minuti, ko je po strelu iz obrata v polno zadel Mesec. Tri minute pred koncem tekme je Džafić ubranil enajstmetrovko Žigi Škofleku, že v naslednjem napadu pa je domači branilec Nemanja Jakšić v kazenskem prostoru nepravilno zaustavil Žigo Ovseneka in zakrivil še eno enajstmetrovko. Z bele točke je meril Matej Poplatnik, a je tudi tokrat slavil vratar, v tem primeru domači Matija Kovačić.

Nekaj trenutkov kasneje je zaradi drugega rumenega kartona predčasno z igrišča odkorakal Vlado Šmit, v peti minuti podaljška pa je končni izid srečanja postavil rezervist Damir Bartulović, ki je zadel v polno po odbiti žogi po strelu Alena Krajnca.
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE