Miran Zore   25. avgust 2017
Jure Balkovec se razvija v bočnega branilca reprezentančnega kova

Upam na dobro zgodbo v tujini

Namig Simona Rožmana, da Domžale poletja verjetno ne bodo končale v trenutni zasedbi, bi znal leteti na hitro razvijajočega se Jureta Balkovca. Njegova precizna levica je na Velodromu zadela vratnico.
SORODNE NOVICE
Balkovec Domžale vrnil na tret...
19.11.2017 | Slovenski nogomet
V Domžalah odprli klubsko akad...
9.11.2017 | Slovenski nogomet
Kirm odločil ob debiju Ibraimi...
4.11.2017 | Slovenski nogomet
Ibraimi vendarle registriran z...
3.11.2017 | Slovenski nogomet
Za Zvezdo navijal tudi Miličić
3.11.2017 | Evropski pokali
Visok poraz Rijeke in zdrs na ...
2.11.2017 | Evropski pokali
(foto: Nogomania)
Če ima Mitja Viler izkušnje in rutino, trenutno pa tudi dobro formo, potem lahko za drugega izstopajočega levega bočnega branilca v ligi rečemo, da prvo in drugo pridno zbira, dobro formo pa je že našel. Pravzaprav jo je Jure Balkovec v letošnjo sezono prenesel že iz zanj zelo dobre in prelomne lanske sezone, v kateri je večkrat dokazal, da se iz bočnega branilca kaj hitro lahko spremeni tudi v krilnega napadalca. Upa si potegniti naprej, v globino, zna podati in z levico tudi udariti. Udaril je tudi sinoči, na slovitem Velodromu v Marseillu, toda iz prostega strela na presenečenje domačega vratarja Mandande zadel le vratnico. To je bila sanjska priložnost za Domžale, ki pa je ostala neizkoriščena.

"To vratnico bom verjetno sanjal še nekaj noči," je v mešani coni po koncu srečanja in slovesu od Evrope dejal skorajda 23-letni Balkovec. 

Balkovec je, tako kot njegovi soigralci, odigral zelo dober prvi polčas. V igri so bile Domžale Marseillu povsem enakovredne, a le do odmora, po katerem pa so Francozi tekmo uspeli obrniti v svojo korist in so tudi napredovali v ligo Europa. Balkovec samo z igranjem z Marseillom ne bi bil zadovoljen, je pa zadovoljen, ker so Domžale dosegle raven, na kateri so favoriziranega nasprotnika resno ogrožale. 

"Zame in za vse nas je bila to največja tekma v karieri oziroma ena največjih. Prišli smo na to raven, da smo igrali na Velodromu, bili smo v igri za ligo Europa. To je nova kakovost Domžal. Razočarani smo, prišli smo tako blizu. Sanjali smo to ligo Europa, ampak na žalost je Marseille dokazal svojo kakovost.

Trener nam je vcepil miselnost, da nismo majhni. Da smo odlična ekipa in tako smo se v Stožicah in tudi na Velodromu zoperstavili nasprotniku. Še bolj pa bi bili razočarani, če ne bi poizkušali, če bi samo nabijali dolge žoge. Lahko ste videli, da smo želeli igrati in pokazati, kaj zmoremo."

Jure Balkovec je po Janu Repasu, ki je danes iz Marseilla odletel v Pariz in pot nadaljeval v Caen, kjer bo podpisal pogodbo, zdaj prvi prodajni adut Domžal. Slednje poletja ne bodo končale v trenutni zasedbi, je na tiskovni konferenci po včerajšnji tekmi namignil Simon Rožman. Močan kandidat za prestop pa je prav Balkovec, ki počasi že razmišlja o koraku naprej. 

"Če se ozrem nazaj, gledam posoje, ki sem jih dal skozi, pozitivno. Radi rečemo, da naredimo korak nazaj za dva naprej. Tako je tudi v mojem primeru. Že pri Elsnerju sem si izboril s Trajkovskim prvo mesto v ekipi. S Simonom (Rožmanom, op.p.) pa sem se prerodil. Ustreza mi napadalni stil, vcepil mi je sproščenost in raje vidi, da se odkrijem ter storim napako kot pa da igram alibi igro in se skrivam nekje zadaj.

Kar se prestopa tiče, konkretne ponudbe še ni. Ogledniki me, kolikor vem, spremljajo, upam, da sem se pokazal v dobri luči. Ko bodo enkrat zadovoljne vse strani, vključno seveda z mano, pa upam na dobro zgodbo v tujini. Težko rečem, da se mudi ali ne. Star bom 23 let. Bil bi vesel, če bi prestopil, če pa ostanem, je izjemno pomembno to, da je ta garderoba fantastična. Imamo namreč zelo dobre odnose znotraj ekipe in to se prenaša na igrišče
."
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 1
Starejši naprej | Novejši naprej
10zvezdic 25.8.2017, 18:41 Prijavi komentar
Ravno pravi za Maribor:)
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE