Klemen Kos   24. avgust 2017
Junaki mariborske "Evrope"

Trije zlati staroselci

Maribor slavi uvrstitev v ligo prvakov, na poti do nenadejanega uspeha pa so ključne ovire premikali in podirali trije "staroselci" - Marcos Tavares, Jasmin Handanovič in nepogrešljivi Mitja Viler.
SORODNE NOVICE
Milanič: Spartak zdaj dobro ig...
20.11.2017 | Slovenski nogomet
Trener Spartaka: Maribor igra ...
20.11.2017 | Slovenski nogomet
Jurčić je dobil delo v Savdski...
20.11.2017 | Slovenski nogomet
Messi brez gola v gosteh že sk...
20.11.2017 | Evropski pokali
V Moskvo potuje 20 igralcev
20.11.2017 | Slovenski nogomet
Bojna napoved Spartaka
19.11.2017 | Slovenski nogomet
(foto: SPS)
Tretja uvrstitev Maribora v ligo prvakov je v marsičem drugačna od prvih dveh. Pri prvi je šlo za podiranje evropske nedolžnosti, pri drugi za smetano na torti ere, v kateri je Maribor že serijsko igral velike evropske tekme, tretja liga prvakov pa se je zgodila v času, ko v takšen enormen podvig marsikdo ni verjel. Šlo je absoluten presežek pričakovanj in objektivnih zmogljivosti ekipe, ob novem triumfu, ki ne bi mogel biti bolj "a la Maribor", pa vendarle velja izpostaviti vloge treh igralcev, ki so v mariborskem moštvu že prave staroste.

Kapetan je talisman ekipe
Marcos Tavares morda ni več tako hiter in vzdržljiv kot je bil nekoč, lahko pa bi tudi dejali, da tako zrel, odgovoren in prelomen kot je bil v zadnjih tednih prav tako ni bil že dolgo. Ikona Ljudskega vrta Mariboru daje varnost, saj ima Maribor v njem igralca, ki je sposoben v ključnih in dostikrat enkratnih trenutkih tekem ohraniti mirno kri. Na poti do lige prvakov je dosegel cel niz prelomnih zadetkov, na igrišču pa na popoln način uteleša pozo mariborske ekipe, pri kateri "ni predaje" ni zgolj mlatenje prazne slame, temveč resnična značilnost moštva. Slovenija je v zadnjem desetletju proizvedla veliko napadalcev obetavnega potenciala, na nekoga s takšnimi atributi kot jih ima Mariborov Brazilec pa bo morala še počakati.

Kot vino ….
Za Jasmina Handanovića bi lahko ugotovili, da najboljši nogomet v karieri igra v letih, ko se njegovi generacijski sopotniki počasi že selijo v funkcionarske oziroma trenerske čevlje. Handanović že več let igra v odlični formi, zato se trenutka, ko bo nogometne čevlje moral obesiti na klin, v Mariboru upravičeno lahko bojijo. V Mariboru je v preteklosti doživel nekaj bolečih trenutkov in bil deležen prehudih kritik, a dejstvo da je, da Maribor marsičesa ne bi imel, če ne bi imel Handanovića.

"Rulo" je naposled prišel na vrsto
Simpatični Primorec Mitja Viler je s svojim razigranim karakterjem in vselej domiselnimi izjavami maskota mariborske ekipe, za katero je bilo značilno, da je bila marsikdaj ob napačnem času na napačnem mestu. V dolgi mariborski karieri je Viler vmes za kratek čas celo prepustil svoje mesto Eriku Janži, nato pa se je vrnil "močnejši kot kdajkoli" ter se v kvalifikacijah za ligo prvakov prelevil v igralca, ki je ob pravem času na pravem mestu. Gol proti Zrinjskemu lahko poetično pripišemo "vrnitvi nečesa ukradenega" iz preteklosti, v golu proti Hapoelu pa je bila strnjena vsa volja, strast in sila nogometaša, ki je ne glede na svoje pregovorne oscilacije v formi igralec, ki bo nekoč v Mariboru zagotovo dobil legendarni status.
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 23
<< < | 1 | 2 | 3 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
ti_si_kralj 25.8.2017, 23:17 Prijavi komentar
@REAL_ist NOBENIH INFORMACIJ NIMATE!!!
ChampionsLeague12 25.8.2017, 01:21 Prijavi komentar
js predlagam da glih proti liverpoolu igrajo napadalno če hočejo zmagat ..
ChampionsLeague12 25.8.2017, 01:19 Prijavi komentar
Maribor najmočnejši v svoji skupini :) še dobro da ni dobil Real Madrida ker čene bi mogu it v Maribor nujno na tekmo .. amapk Liverpool bo izpadel v liga evropo s tako formo ..
pejo2310 24.8.2017, 22:32 Prijavi komentar
Ko se udarta dva znalca ...ista generacija ..kaj ces
Rosonero11 24.8.2017, 20:32 Prijavi komentar
Ja
miha12 24.8.2017, 18:00 Prijavi komentar
Rosonerro kaj ko je bil jasmin dvakrat v postavi kroga v LP si tudi pravo naj se klubi zamislijo malo?
miha12 24.8.2017, 17:59 Prijavi komentar
In kje je danes Alen Ploj? Poznam dobro njegovo zgodbo in mi je tudi jasno zakaj je danes tam kjer je ;) če si ti njegov kolega to še ne pomeni da je on doktor za bilokoga.
Napoli 24.8.2017, 17:18 Prijavi komentar
ti si pa res poznavalec. povej nam če se splača stavit na olimpijo ali pa oba gol ?
miha12 24.8.2017, 16:33 Prijavi komentar
REAL_ist alen ploj? :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD kaj ti še danes piješ od torka al kaj? :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD ploj za etažo v bloku nemore igrat, ne da bi bil on doktor za koga :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Rosonero11 24.8.2017, 14:58 Prijavi komentar
to je žalost, če je Jasmin klasa na slo sceni. Mal bi se morali zamislit kaj delajo narobe
<< < | 1 | 2 | 3 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE