Uredništvo    5. september 2017
Ocena igre slovenske reprezentance proti Litvi

Slovenija: Kako so igrali

Slovenska reprezentanca se je proti Litvi naposled razigrala in nakazala, da njen potencial vendarle sega višje kot bi bilo soditi po mrku na Slovaškem. Blestela sta Josip Iličić in Valter Birsa.
SORODNE NOVICE
Če ne bo Kavčič, bo presenečen...
20.11.2017 | Slovenski nogomet
Video: 50 kvalifikacijskih bis...
17.11.2017 | Mednarodni nogomet
Znani bobni za žreb skupin
16.11.2017 | Mednarodni nogomet
Smeh s severa in solze z juga
15.11.2017 | Mednarodni nogomet
De Rossi zahteval Insigneja
14.11.2017 | Mednarodni nogomet
Ventura: Opravičujem se Italij...
14.11.2017 | Mednarodni nogomet
(foto: SPS)
Jan Oblak – brez ocene
Ko se Jan Oblak dolgočasi, je to vselej dober znak. Po kaskaderski predstavi v Trnavi je bil vratar Atletica proti Litvi bolj ali manj zadolžen zgolj za postranska opravila kot je denimo nabijanje žoge na nasprotnikovo polovico.

Nejc Skubic  - 6.5
Zanesljiva predstava igralca, ki se ponuja kot dolgoročna rešitev za desni bok obrambne vrste. Ima vse nastavke, da v slovenski reprezentanci postane trajni naslednik Miša Brečka.

Mitja Viler – 6.5
Viler je v napadalnem smislu za svoje standarde odigral precej rezervirano tekmo, a ob razigranih soigralcih pritisk po njegovih predložkih ni bil tako velik kot bi bil sicer. V obrambnih nalogah brez omembe vrednih napak. Zadnji trije dnevi so bili zanj izjemno pomembni, saj je po več letih "flirtanja" z izbrano vrsto naposled dočakal svoj trenutek.

Boštjan Cesar – 7.0
S strani grobih Litovcev prejel kar nekaj nešportnih udarcev, a v skladu s svojim renomejem vse prestal s stisnjenimi zobmi. Glede na pozna nogometna leta in bližajoč se konec kvalifikacijskega cikla je pred njim bržčas naslednja velika karierna odločitev – nadaljevati reprezentančno kariero ali ne.

Miha Mevlja – 6.5
Če se bo Cesar upokojil, bo najbrž vsaj na začetku Mevlji pripadla vloga njegovega naslednika za prevzem poveljništva obrambne vrste. Tekma proti Litvi zanj ni bi bila dovolj težak preizkus. V prihajajočem reprezentančnem terminu bo imel priložnost, da Sloveniji pokaže, v kakšnega igralca je zrasel v zadnjih letih.

Rajko Rotman – 6.5
Dobra, involvirana predstava nogometaša, ki v tekaškem smislu in fizični vzdržljivosti presega svojega tekmeca na položaju zadnjega zveznega igralca Reneja Krhina. Tudi v smislu agresivnosti in hitrosti bi lahko bil uporaben člen slovenskega reprezentančnega mozaika.

Jasmin Kurtić – 6.5
V slovenski reprezentanci igra nižje in drugače kot v svojem klubu, zato se vselej same po sebi porajajo primerjave med njegovo klubsko in reprezentančno formo. Proti Litvi odigral solidno tekmo, a zanj tako kot za vse soigralce velja, da nasprotnik ni bil merodajen za bolj hrabre napovedi oziroma ocene.

Benjamin Verbič – 7.0
V prvem polčasu dokaj neopazen, v nadaljevanju tako kot celotna slovenska reprezentanca precej konkretnejši. Ko se je že zdelo, da bo eden od dolžnikov v slovenskih vrstah, je vse demantiral z izjemno prefinjenim zadetkom.
Jan Repas Slovenija
(foto: SPS)


Jan Repas – 7.0
Največje presenečenje v slovenski enajsterici. Priigral enajstmetrovko, nekajkrat pobegnil litovskim branilcem, igral hrabro in v igro slovenske reprezentance vnesel veliko gibljivosti. Njegov najmočnejši adut je hiter obrat po sprejemu žoge, ki je včeraj nekajkrat litovsko obrambo vrgel iz tira. Adut za prihodnost in dokaz, da se včasih velja zateči tudi k navidez  bolj tveganim odločitvam pri sestavi enajsterice.

Josip Iličić – 8.0
Resda je zadeval "le" iz enajstih metrov, a to še zdaleč ni bilo vse. Demonstriral svoje bogato tehnično znanje in potrdil primat najboljšega slovenskega igralca v trenutnem kvalifikacijskem ciklu. Prejel ovacije občinstva, ki ga vse bolj prepoznava kot liderja slovenske izbrane vrste.

Andraž Šporar – 6.5
Za napadalca premalo konkreten in nevaren za nasprotnikov gol, a za prvi pravi nastop v reprezentanci je vseeno svoje delo opravil solidno. Bil je dovolj prisoten v igri, na trenutke je tudi pokazal svoj potencial, da ponudi nekoliko drugačen tip napadalca kot sta denimo upokojeni Milivoje Novaković ali Robert Berić. V vsakem primeru mora najprej urediti svojo klubsko formo.

Igrali so še

Tim Matavž – igral premalo za oceno

Amedej Vetrih – igral premalo za oceno

Valter Birsa – 7.5
V igro vstopil, ko je bila Litva že potolčena, a to ne zmanjšuje njegovega izjemnega doprinosa h končnemu rezultatu. Zabil evrogol in se izkazal z mojstrsko asistenco. Naposled kot v klubu torej. Birsa se bo v prihodnje najbrž z vlogo rezervista težko sprijaznil, a po drugi strani je težko zanikati, da je bil njegov doprinos večji kot v številnih nedavnih primerih, ko je srečanje začel od prve minute. Njegov zadetek je bil najbrž najlepši slovenski gol v teh kvalifikacijah, v izdihljajih tekme je bil zelo blizu še enemu golu.
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 11
<< < | 1 | 2 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
timislo 6.9.2017, 14:18 Prijavi komentar
oblak je resu gol s konico mezinca ? a ste vi gledal tekmo? pa kdo pise te članke res
Who? 6.9.2017, 13:03 Prijavi komentar
Kako hudiča vi veste, da se bo najbrž težko sprijaznil z vlogo rezervista? Sploh ne vem kaj imate za pisat o tem kako se on počuti. Niste tukaj za to, da bi domnevali, kaj se dogaja v igračevi glavi, ampak ste tukaj za to, da nareditie povzetek njegove igre. Glih zaradi takih zapisov, potem prihaja do zmešnjav, do katerih ne bi prihajalo, če si nekateri ne bi jemali pravice domenvati v imenu nekoga drugega. Ostalega nisem bral, ker prvo preberem komentarje, potem pa članek in kar sem na dnu prebral za Birso, mi je jasno pokazalo, da ostalega se niti ne splača brati, ker se gre očitno za oseben pogled pisca tega članka in samim potekom tekme nima veliko veze. Mogoče bi bilo bolje, da se držite "copypaste" postopkov, kakor, da se trudite pisati "strokovne" ocene, ker se iz članka v članek vidi, da trenutno še niste na tem nivoju. Upam, da bo v bodoče bolje.
AmaterCE 6.9.2017, 07:12 Prijavi komentar
Sicer je povsem nepomembno, ampak se strinjam s spodnjimi komentarji. "Uredništvo" si naj še enkrat pogleda tekmo, pa bo videlo, da je pri par igralcih povsem zgrešilo. Oblak, Verbič in predvsem Cesar! Če bi bil sodnik na nivoju, bi našega kapetana povsem upravičeno izključil že v 1. polčasu. Povsem neodgovorno od KAPETANA, da se gre gladiatorske igrice na takšni tekmi. Cesar imel 2 duela, kjer se je valjal po igrišču, dejansko je šel pa on s komolcem na napadalca.
FcBayernMünchen 5.9.2017, 21:16 Prijavi komentar
Oblak se je izkazal z izjemno obrambo in to ni dovolj za oceno??
maddox 5.9.2017, 18:47 Prijavi komentar
Sej bi komentiral, pa bi ponavljal že napisane komentarje :)
Rosonero11 5.9.2017, 17:34 Prijavi komentar
Oblak*
Rosonero11 5.9.2017, 17:32 Prijavi komentar
Obal brez ocene a je ubranil ene 4 dobre strele.. Smešno
DIDI1 5.9.2017, 16:36 Prijavi komentar
te ocene so,kdo da več.....
miha12 5.9.2017, 16:09 Prijavi komentar
mah, te ocene na nogomaniji so vedno skregane z zdravo logiko. da bi vsaj prepisali iz tujih strani...
Vocster 5.9.2017, 15:46 Prijavi komentar
Kdo za božjo voljo piše te ocene, kdorkoli je nima pojma o sami igri, ter deluje kot da ni bil na isti tekmi.
<< < | 1 | 2 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE