Uredništvo    6. september 2017
Predsednik NZS prvič o statusu Srečka Katanca

Slovenija je v relativno dobrem položaju

NZS bo vztrajala s Srečkom Katancem do konca. Predsednik Radenko Mijatović v njegovo strokovnost ne dvomi, prav tako je mnenja, da je Slovenija v relativno dobrem položaju in še vedno odloča sama o svoj usodi.
SORODNE NOVICE
Če ne bo Kavčič, bo presenečen...
20.11.2017 | Slovenski nogomet
Video: 50 kvalifikacijskih bis...
17.11.2017 | Mednarodni nogomet
Znani bobni za žreb skupin
16.11.2017 | Mednarodni nogomet
Smeh s severa in solze z juga
15.11.2017 | Mednarodni nogomet
De Rossi zahteval Insigneja
14.11.2017 | Mednarodni nogomet
Ventura: Opravičujem se Italij...
14.11.2017 | Mednarodni nogomet
(foto: /)
Kar precejšnjemu pritisku je v zadnjem obdobju izpostavljen predsednik Nogometne zveze Slovenije (NZS) Radenko Mijatović, ki se je zdaj prvič javno izjasnil glede selektorja Srečka Katanca. Spregovoril je za POP TV in dal jasno vedeti, da bo NZS s Katancem, ki je po njegovem prepričanju še naprej dovolj kompetenten, da vodi izbrano vrsto, ne glede na vse vztrajala do konca kvalifikacij. Mijatović je mnenja, da je trenutni položaj Slovenije v skupini soliden, saj je kvalifikacije še vedno mogoče končati uspešno, torej na drugem mestu v skupini. 

"Še vedno smo v relativno solidnem položaju, da te kvalifikacije končamo uspešno. Mislim, da se je treba osredotočiti izključno na to, da se ti dve tekmi odigra najboljše. Da poizkusimo priti v dodatne kvalifikacije. Absolutno podpora Katancu za naslednji dve tekmi," je dejal Mijatović, ki je na čelu NZS zamenjal Aleksandra Čeferina in Katanca posledično "podedoval" od predhodnika. 

O novi pogodbi za Srečka Katanca, ki reprezentanco vodi že pet let, se za zdaj le špekulira. Mijatović vztraja pri tem, da je treba počakati na konec trenutnega kvalifikacijskega ciklusa.

"Podaljšanje pogodbe je vedno treba trezno premisliti, ko je čas za to. Odvisno je, kako se končajo kvalifikacije in od ciljev. Počakajmo ti dve tekmi, potem bo na voljo dovolj časa za analize."

Na vprašanje novinarja, če je Srečko Katanec po njegovem mnenju še vedno primeren za vodenje reprezentance, pa je Mijatović jasen. Da!

"Dolgo ga poznam. Gre za korektnega, poštenega in delavnega človeka, ki želi storiti najboljše v danem trenutku. V preteklosti se je uvrstil na velika tekmovanja, to kaže na strokovnost. Zadnje kvalifikacije smo končali šele v dodatnih kvalifikacijah, po odlični igri na zadnji tekmi, zmanjkal nam je en gol. Tudi zdaj smo v relativno dobrem položaju, da sami odločamo na zadnjih dveh tekmah. Da gremo lahko v dodatne kvalifikacije. Težko bi rekel, da ga je povozil čas. Če bi ga, ne bi imel takšnih rezultatov. Strokovnost ni vprašljiva."
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 41
<< < | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
retep 7.9.2017, 19:09 Prijavi komentar
In ne moreš verjet, kako so po tej tekmi z daleč najbolj skromnim moštvom, odnosno najslabšo ekipo v zadnjih letih na naših tleh, premnogi doživeli najdbo orgazmične G točke ! To je podobno, kot sem že omenil, kakor da bi Marbor vzganjal orgazmično euforijo po zmagi nad Ankaranom; in še to v gosteh!? Ali pa veselje Olimpije, ki je samo z ena proti nič dvakrat klonila proti finskemu velikanu, čeprav brez doseženega zadetka...
retep 7.9.2017, 18:59 Prijavi komentar
Govoriti o relaitvno dobrem opoložaju je enako, kakor o relativno slabem. Prej pa bo držalo tazadnje; kajti v nobenem primeru ne bomo premagali Angleže na Wembleyu in zlahka ne Škote doma. Slovaška pa zmaže doma Malto in je to to ! Povrhu pa lahko še z eventualnim drugimm mestom izpademo kot najslabše uvrščena druga ekipa skupin......?? In za tega mafijca je zadeva relativno ugodna....
chino8 7.9.2017, 17:20 Prijavi komentar
Odnos selektorja je problematičen. Toda to smo vedeli že preden smo ga postavili za selektorja. Če je to res glede pogodbe ne vem in tudi ne verjamem da je to res.
miha12 7.9.2017, 17:15 Prijavi komentar
chino8 ne. Problematičen je odnos selektorja do javnosti, medijev pa tudi do slovenske lige. In to se v zadnjih petih letih le zaostruje. O rezultatih in strokovnosti naj odloča strokovni svet NZS. Aja točno, Katanec si je izpogajal da se ta člen izloči iz njegove pogodbe...
chino8 7.9.2017, 17:12 Prijavi komentar
Ma dobro, nekateri pretiravate glede Katanca. Problematični sta bili tekmi proti Slovaški in Škotski. Tu je strokovni štab očitno naredil napako. O teh napakah se bo odločalo po koncu kvalifikacij in takrat bomo zvedeli ali bo selektor še Katanec ali ne.
stena 7.9.2017, 15:06 Prijavi komentar
stena 7.9.2017, 15:06 Prijavi komentar
stena 7.9.2017, 15:06 Prijavi komentar
fegićadrian 7.9.2017, 13:43 Prijavi komentar
Zadnji dve tekmi bi moral vodit Kavčič,nato pa novi. Če vidim Gliho ne gledam več te ekipe.
AmaterCE 7.9.2017, 08:16 Prijavi komentar
Malce nostalgije... na spodnjem linku. Vam je kaj znano? http://www.mladina.si/92386/srecko-in-zlatko/
<< < | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE